Huur een boot in Corfu, Griekenland

Kies uw data
Voer uw data in om de exacte prijzen en beschikbare boten te zien

API (alleen admin)

Autonomous (admin only)

Renter (admin only)

Zoekradius

Aantal passagiers

Type huur

Bevrachter

De grootte van de boot

Bouwjaar

Boot vermogen

Aantal cabines

Aantal slaapplaatsen

Model

Boot

Een 5-sterrendienst die door de gebruikers wordt gewaardeerd
Samboat is beoordeeld 4.87/5 •Gebaseerd op 99339 reviews
Hulp nodig bij het vinden van de perfecte boot?

Een SamBoat adviseur vindt voor u de beste aanbiedingen

Sorteer op

Huur een boot in Corfu, Griekenland

via SamBoat: zeilboten, motorboten, jachten, semi-rigide rubberboten, catamarans of woonboten. Wij bieden een breed scala aan boten te huur, met of zonder schipper vanaf €50 /dag. Voor een onvergetelijke vakantie. Leef een week op een zeilboot of motorboot. Huur per dag of per week. SamBoat biedt u botenverhuur van professionals of particuliere eigenaren tegen de beste prijs.

 

 

Corfu. Het noordelijkste Ionische Eiland

Op slechts 8 kilometer van het vasteland van Griekenland en op maar 2 kilometer van buurland Albanië ligt Corfu, het meest noordelijke van de Griekse eilanden. Corfu is onderdeel van de zeven Ionische eilanden die in het Grieks ook wel Heptanisa genoemd worden. De andere eilanden zijn Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Paxi, Zakynthos en Kythira. Corfu staat vooral bekend om de mooie stranden en het kraakheldere zeewater. Met een kustlijn van 217 km zijn alle ingrediënten voor een fantastische bootvakantie hier ruimschoots aanwezig.

Corfu is één van de weinige Griekse eilanden die nooit in Turkse handen zijn geweest en dat is aan een aantal curieuze dingen op het eiland te merken. Om te beginnen vinden we op Corfu nog vele Cipressen. Op eilanden waar de Turken wél aanwezig geweest zijn werden deze bomen altijd gekapt om zij volgens Turks bijgeloof ongeluk brengen. Een tweede kenmerk waaraan we kunnen zien dat Corfu nooit door de Turken is overheerst is het ontbreken van de typische blauw witte huizen die we op de andere eilanden veelvuldig tegenkomen. Deze huizen werden zo geschilderd als protest tegen de Turkse overheersing.

Corfu is de laatste jaren erg veranderd. Vraag het aan de lokale inwoners en zij zullen u dit bevestigen. Het toerisme heeft een enorme vlucht genomen en de mensen komen tegenwoordig van heinde en verre om van het eiland te genieten. Laat u zich hierdoor vooral niet afschrikken. Het eiland heeft leren omgaan met het toerisme en slaagt erin om iedere bezoeker de aandacht te geven die hij verdient en te vinden wat hij zoekt.

U kunt het massa toerisme eenvoudig ontlopen door bij SamBoat een boot te huren en er op uit trekken om de kust te ontdekken en uw eigen verlaten strandjes te vinden. Er zijn verschillende bezienswaardigheden op het eiland die zeker een bezoek waard zijn en aangezien de meeste toeristen aan land blijven, geniet u op het water in alle rust en vrijheid van een heerlijke vakantie.

 

Huur een boot op Corfu

Op corfu zijn vele mogelijkheden om een een boot te huren. Of u nu op zoek bent naar een zeil-, motorboot of catamaran, bij ons vindt u altijd de droomboot die u zoekt. Vaar naar het noordwesten en ga voor anker bij Paleokastritsa. U zult genieten van het adembenemende uitzicht op de ruïne van het kasteel van Angelokastro. Aan de noordkant van het eiland kunt u naar Logas Beach om te genieten van de prachtige zonsondergang. Vanuit Corfu kunt u ook makkelijk de oversteek maken naar Athene of één van de andere Ionische eilanden zoals Lefkas.

Als u een zeilboot huurt dan biedt Corfu een perfecte mix tussen beschutte zeiltochten langs de kust en wat meer avontuurlijke routes over open water. Het is hiermee de ideale bestemming voor zowel onervaren als zeer ervaren zeilers. Een van de routes waarbij u zowel de beschutte kustwateren als open water aandoet voert u naar de wijnstreek Paxi en Antipaxi. Hier vindt u ook schitterende stranden en geniet ook van de beschutte baaien om te duiken en te snorkelen. Corfu biedt het allemaal en SamBoat vindt voor u de droomboot die dit alles binnen bereik brengt.

 

Het klimaat op Corfu

Corfu heeft een mediterraan klimaat, maar door zijn noordelijke ligging is het er over het algemeen iets koeler dan op de andere Griekse eilanden. In de zomer is het aangenaam warm en soms zelfs uitgesproken heet. Er is weinig tot geen neerslag in de zomer en periodes met langdurige neerslag komen niet voor. In de wintermaanden is het er koel, maar aangenaam.

 

Een 5-sterrendienst die door de gebruikers wordt gewaardeerd
Samboat is beoordeeld 4.87/5 •Gebaseerd op 99339 reviews