Pers

SamBoat start Nautic Manager
Mei 2019
L'Argus du Bateau

In 2017 stelde SamBoat zich open voor verhuurprofessionals. Vandaag lanceert het verhuurplatform Nautic Manager, een complete beheertool voor bootverhuurprofessionals. Op basis van het feit dat 45% van de reserveringsaanvragen buiten de openingstijden van de verhuurbedrijven wordt gedaan, maakt Sam Boat het mogelijk om via Nautic Manager een boot 100% online te reserveren. Hiervoor worden de reserveringskalenders automatisch bijgewerkt. De klant heeft toegang tot alle beschikbare boten in real time, evenals hun tarieven om direct online te boeken. Ze kunnen ook aanvullende verzekeringen afsluiten (terugkoop van aanbetaling, annulering, enz.). "Wij schatten dat tegen 2022 80% van de bootverhuur online zal gebeuren, tegenover slechts 20% vandaag", zegt Laurent Calando, medeoprichter van SamBoat.

G20 van jonge ondernemers van start in Japan
Mei 2019
Maddyness

Een Franse delegatie van ongeveer 20 ondernemers is momenteel in Fukuoka om met hun buitenlandse collega's van gedachten te wisselen over de beste manier om het ondernemerschap in elk deelnemend land te bevorderen. Nicolas Cargou, algemeen directeur en medeoprichter van SamBoat - een platform voor het verhuren van boten tussen particulieren - maakt deel uit van de Franse delegatie, die uit ongeveer 20 ondernemers bestaat: "Voor ons zijn de doelstellingen heel duidelijk: in de eerste plaats gaat het erom buitenlandse ondernemers te ontmoeten en zo ons internationale netwerk te consolideren. Het is ook een goede gelegenheid om de staat te vertellen over onze moeilijkheden."

SamBoat viert zijn 5e verjaardag
April 2019
L'Argus du Bateau

Lancé en 2014, SamBoat veut rendre accessible le nautisme au plus grand nombre en mettant en relation propriétaires et locataires de bateaux à moteur et voiliers.

Le monde
Novembre 2018
Nautisch: Dream Yacht Charter neemt SamBoat over, een startend bedrijf uit Bordeaux

Het grootste verhuurbedrijf ter wereld neemt de grootste aanbieder van particuliere bootverhuur over. Het is een beetje het einde van de onschuld voor de zeer jonge markt van bootverhuur tussen particulieren. Het grootste verhuurbedrijf ter wereld, Dream Yacht Charter, kondigde op dinsdag 6 november de overname aan van het in Bordeaux gevestigde SamBoat, een van de twee grote spelers in de sector.

Le Figaro
Juillet 2018
Prenez la mer avec SamBoat, le AirBnb du bateau

Watersporten toegankelijk voor iedereen? De marktleider in Frankrijk voor het verhuren van boten tussen particulieren biedt alle soorten boten aan voor 34 tot 4000 euro per dag, d.w.z. 30% goedkoper dan het traditionele systeem. En de mogelijkheid van een "vrijetijdscoach" met de Fédération Française de Voile. Uitleg.

FORBES
Septembre 2017
Hoe Samboat.nl de wereldleider in privé bootverhuur werd

Dankzij de creativiteit en het doorzettingsvermogen van zijn twee medeoprichters is het jonge bedrijf Samboat.fr, een platform voor het verhuren van boten tussen particulieren, er in minder dan drie jaar in geslaagd zich zo ver van de concurrentie te onderscheiden dat het de nummer één ter wereld is geworden in deze sector en de Amerikaanse concurrentie het nakijken geeft. Terugkijkend op dit zeer Franse "succesverhaal". We aten noedels voor een paar maanden of zelfs jaren. Het was niet gemakkelijk en we investeerden al ons spaargeld, ongeveer 5.000 euro. Maar het loonde uiteindelijk de moeite".

MADDYNESS
Juli 2016
SamBoat haalt 1 miljoen euro op om internationaal te gaan varen

SamBoat, site spécialisé dans la location de bateaux entre particulier, a conclu un tour de table d’un million d’euros auprès du fonds d’investissement MAIF Avenir. Fondé en 2014 par Laurent Calando et Nicolas Cargou, SamBoat veut optimiser la possession de bateau en mettant en relation des propriétaires qui n’utilisent pas leur bien. Le site sécurise les locations via une assurance créée spécifiquement par la MAIF, partenaire de la startup. En avril 2015, la jeune pousse avait déjà levé 250 000 euros.

FRANCE BLEU
Juli 2016
SamBoat, de start-up uit Bordeaux, vaart naar het buitenland

SamBoat is nu de Franse marktleider voor de verhuur van pleziervaartuigen van particulieren aan particulieren. Dankzij een kapitaalverhoging van een miljoen euro bij de verzekeraar MAIF zal het startende bedrijf uit Bordeaux zijn ontwikkeling in Europa voortzetten.

SUD OUEST
Juli 2016
SamBoat, de website voor het verhuren van boten tussen particulieren, verovert Europa

Deux ans seulement après son lancement, SamBoat, le site de location de bateaux, entre particuliers installé au château numérique à Bègles (33), annonce avoir levé 1 million d’euros auprès du fonds MAIF Avenir, qui a pris une part minoritaire du capital de la société, entre 10 et 30%.

Reisbizz
maart 2019
AirBnB voor vakantieboten

SCHIPHOL - Wie voor een klant op zoek is naar een mooie boot aan de Middellandse Zeekust of de Adriatische Zee kan terecht bij het online bootverhuurplatform SamBoat.nl. Het is een soort Airnbnb op bootgebied.

Reis & Co
maart 2019
SamBoat. De 'drijvende AirBnB'

Droom je van een mediterrane zeilvakantie met je eigen schip en wil je die droom graag uit laten komen? Dan is een ‘drijvende Airbnb’ wellicht iets voor jou.

Uw contactpersoon
Laurent Calando
presse@samboat.fr Download de logo's