Blog

Wat draag je naar een bootfeest?

Door Rogier from SamBoat - 19 februari 2019

Wat draag je naar een bootfeest?

Het eerste waar mensen aan denken als ze uitgenodigd worden voor een party is meestal niet de plek van het feest, maar het vooruitzicht van een spannende avond vol met plezier, mensen ontmoeten en feestvieren.

Aangezien de meeste feesten ‘s avonds georganiseerd worden staat feestkleding vaak gelijk aan avondkleding en mensen trekken het liefst iets aan dat doet denken aan glitter and glamour en dat goed tot zijn recht komt in de schijnwerpers, de lasers en de flitsende spotlights van de nachtclubs.

Bij een bootfeest ligt dit allemaal net even anders. Meer fun en op elk tijdstip van de dag en daarom is de dresscode voor een bootfeest daadwerkelijk anders als voor een willekeurig ander feest.

bootfeest op ibiza

Dit zijn onze suggesties:

Zeemanskleding

Bootfeesten zijn per definitie een zomerse aangelegenheid en zeemanskleding is uiteraard het eerste waar je aan moet denken als je uitgenodigd wordt voor een bootfeest. De typische kleuren voor zeemanskleding zijn zwart, lichtbruin, blauw en wit en komen het best tot hun recht als u een aantal kleine accenten aanbrengt met felle kleuren als groen, geel en rood. Deze kleuren zorgen ervoor dat u er cool en relaxed uitziet, helemaal klaar voor het feest!

Strepen

Trek één gestreept kledingstuk aan en combineer dit met een verder effen outfit voor de perfecte match tussen een maritieme look en feestkleding. Tenzij er een speciale dress code is voor het feest, komt u altijd weg met een mooie jeans met daarboven een gestreepte blouse, t-shirt of trui. Voor deze look worden typisch rood-witte of  blauw-witte strepen gebruikt. Een goede inspiratiebron hierbij zijn de verschillende creaties van modeontwerper Jean-Paul Gaultier.

Linnen

Voor de meeste mensen is linnen de favoriete stof voor kleding in de zomer. Linnen heeft als grootste voordeel dat het u koel houdt en dat u er altijd goed in uitziet, zelfs als er gedurende de avond wat kreukels in komen. Combineer een linnen shirt met een korte zeemansbroek en u ziet er uit als een ware kapitein.

Platte schoenen

U kunt absoluut geen hakken dragen naar een bootfeest, draag dus altijd platte schoenen. Een paar gympen, sportschoenen of moccasins is prima, maar de beste keus is uiteraard om bootschoenen te dragen. Eventueel gaat u voor een paar sandalen of teenslippers en als het een feest met diner betreft kunt u ook een paar leren schoenen aantrekken. Welk type schoenen u ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat u geen zwarte zolen heeft om te voorkomen dat u strepen op het dek achterlaat.

Een pak

Een pak is een prima optie voor een bootfeest, maar doe wel enkele aanpassingen om het luchtig en casual te houden.Doe vooral geen stropdas om en draag een licht linnen of katoenen shirt. Voor de casual look laat u de bovenste knoopjes los en als u een shirt met lange mouwen draagt, dan rolt u deze op om ze later op de avond weer af te rollen. Voor de echte durfals is het mogelijk om de broek te vervangen door een coole bermuda.

Neem altijd een windjack mee

Het weer op het water kan nogal wisselvallig zijn en zelfs als het bij vertrek lekker warm en zonnig is kan er soms zomaar ineens een kille wind opsteken. Denk er dus aan om altijd een windjack of een trui mee te nemen. Een leuk fel gekleurd jack komt bovendien uw sportieve en casual look ten goede!

Hoed, pet en zonnebril

Om u tegen invloed van de zon te beschermen zijn op elk bootfeest een hoed of pet en een zonnebril absoluut onmisbaar! De zonnebril beschermt uw ogen tegen schadelijke UV straling en een goede hoed of pet beschermt uw hoofdhuid en haar tegen de invloed van de zon en reduceert de kans op een zonnesteek. Verder zijn de perfecte hoed en zonnebril natuurlijk de kers op de taart van uw coolste outfit en maken uw look compleet.

Een bootfeest is de ideale manier om optimaal van de zomer te genieten. Met de juiste kledingstijl valt u niet uit de toon en kunt u zich op elk willekeurig feest relaxt en comfortabel voelen. Kijk in uw kledingkast voor de juiste combinatie van informele en casual kleding en geef uzelf die echte zeemansstijl zonder speciaal iets aan te hoeven schaffen.

Online platform voor bootverhuur overal ter wereld
Een boot huren

Je zou dit artikel kunnen leuk vinden

Vijf bestemmingen om een camper te huren

Vijf bestemmingen om een camper te huren Europa is het ideale continent om er met een camper op uit te trekken. Zowel vanwege de fantastische landschappen en fantastische plekken die er te ontdekken zijn, als wel vanwege het grote aantal campers dat via particuliere verhuur beschikbaar is. Huur een camper en vertrek voor een roadtrip door Europa! Bezoek zoveel mogelijk interessante spots en
21-03-2019