Blog

Vijf bestemmingen om een camper te huren

Door Rogier from SamBoat - 21 maart 2019

Vijf bestemmingen om een camper te huren

Europa is het ideale continent om er met een camper op uit te trekken. Zowel vanwege de fantastische landschappen en fantastische plekken die er te ontdekken zijn, als wel vanwege het grote aantal campers dat via particuliere verhuur beschikbaar is.

Huur een camper en vertrek voor een roadtrip door Europa! Bezoek zoveel mogelijk interessante spots en slaap zo vaak als mogelijk midden in de natuur. Goboony is een platform voor het delen van campers en via deze site kunt u in contact komen met particuliere eigenaren die hun camper verhuren. Zij kunnen u van alle tips en tricks voorzien voor een geslaagde trip en u van alles vertellen over de lokale omgeving.

Deze manier van vakantie vieren is avontuurlijk en ideaal om uw budget in de gaten te houden. U heeft reis- en verblijfskosten in één en u kunt overal en altijd uw eigen potje koken. Met Goboony ontdekt u de echte vrijheid van een campervakantie. Waar wacht u nog op? Boek een camper en begin uw Europese ontdekkingsreis!

Wij zetten alvast vijf prachtige bestemmingen voor u op een rijtje.

Schotland

Schotland is één van de mooiste bestemmingen in Europa voor het huren van een camper. Het landschap is adembenemend en afwisselend. U vindt hier een ruige kustlijn, hoog oprijzende bergketens en diepe meren en valleien. De beste manier om van dit prachtige natuurschoon te genieten is het huren van een camper, aangezien u er dan midden doorheen rijdt en onderdeel van uw omgeving uitmaakt. Eén van de meest populaire roadtrips door Schotland is het volgen van de Noordelijke kust. Wat u vooral niet mag missen tijden uw reis door Schotland:

 • een bezoek aan whiskey distilleerderij
 • een zoektocht naar het ‘Monster van Loch Ness’
 • een beklimming van Ben Nevis
 • een stadsbezoek aan Glasgow en Edinburgh
 • en proef op zijn minst één keer de Schotse Haggis!

Nederland

En waarom niet? Trek eens met een camper een week of langer door eigen land en bekijk het vanuit een perspectief dat u nog niet eerder gezien heeft. Er is zoveel te zien in eigen land! Overnacht op de Hoge Veluwe, omringd door de natuur en wilde dieren als herten en everzwijnen of ga juist naar hartje Amsterdam als u dat nog niet kent en bekijke de stad eens door de ogen van een toerist. Bezoek nu eindelijk eens het Van Gogh museum, het Rijksmuseum ef het Anne Frank huis. Bekijk eens in het echt wat u altijd op school over ons eigen land geleerd heeft. En wil je toch naar het buitenland? Met uw gehuurde camper rijdt u zo de grens over naar België of Duitsland. Wat doen buitenlandse toeristen in Nederland en u als toerist in eigen land dus ook:

 • bezoek de windmolens
 • ga naar de keukenhof
 • proef de kazen in Edam
 • haring happen in Volendam
 • een rondvaart door de grachten

Italië

Onnodig om uit te leggen waarom een roadtrip door Italië een goed idee is. Begin in het noorden in Milaan, één van de belangrijkste modesteden in Europa. U rijdt dan door naar Venetië en als u het goed plant dan komt u daar aan tijdens het wereldberoemde carnaval. Geniet van dit kleurrijke festijn en een gondelvaart door de grachten om vervolgens te vertrekken naar Bologna. Nadat u hier de plaza’s en de bouwwerken uit de renaissance tijd bewonderd heeft is het alweer tijd om via de kunstschatten in Florence door te rijden naar Rome!! Onderweg geniet u natuurlijk volop van de Italiaanse keuken met pizza’s en pasta’s of kookt u zelf in uw gehuurde camper, met de beste verse ingrediënten van de lokale Italiaanse markt.

Na Rome zakt u verder af naar het zuiden en stopt u in Napels. Hier geniet u van een paar dagen aan de schitterende Amalfikust en kunt u een bezoek brengen aan Pompeï. En als u dan nog tijd heeft… nog verder naar het zuiden en eventueel zelfs de oversteek naar Sicilië.

Er is simpelweg geen betere manier om Italië te ontdekken dan per camper en van camping naar camping te trekken. Wat u zeker niet mag missen:

 • bezoek op zijn minst één art gallery of museum
 • een wens doen bij de Trevi fontein
 • uw gewicht in pizza en pasta eten
 • een boot huren aan de Amalfikust
 • een bezoek aan het Vaticaan

Spanje

Als u aan Spanje denkt is het huren van een camper waarschijnlijk niet het eerste wat u te binnen schiet. Ok, maar laat ons u dan vertellen dat Spanje één van de mooiste landen in Europa is om per camper te ontdekken. Met uw gehuurde camper bent u onafhankelijk van openbaar vervoer en kunt een week van zon, sangria, paella en meest betoverende landschappen beleven. Ervaar de elegantie van Madrid of de kosmopolitische hoofdstad van Catalonië: Barcelona. De havenstad Valencia is een ook een absolute aanrader en als u daar toch in de buurt bent bezoek dan ook eens het park van Albufera. Ontwijk het massatoerisme aan de Spaanse Costa’s en ontdek het ‘echte’ Spanje per camper. Wat zeker niet op uw todo lijstje mag ontbreken:

 • tapas op een terras
 • bezoek aan een Flamenco optreden
 • een bezoek aan de drie belangrijkste musea van Madrid
 • vers vis eten in de haven van een vissersstadje
 • de enige woestijn van Europa bezoeken, de ‘Desierto de Tabernas’

Duitsland

Er zijn twee redenen waarom Duitsland flink aan populariteit wint als bestemming voor een campervakantie. Om te beginnen is het natuurlijk het thuisland van Volkswagen, één van de meest mythische campervans. Ten tweede is het wegennetwerk bij uitstek geschikt om rond te touren door het land en zijn er zeer veel steden en dorpen die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Duitsland biedt u de ideale combinatie van stedelijke omgeving en natuur, waardoor u het ene moment kunt kamperen om het volgende moment een prachtige stad te bezoeken en de Duitse architectuur en culturele erfgoed te bewonderen. Bezoek de wereldberoemde Oktoberfeesten in München of, als u er niet bent rond die tijd, bezoek dan in ieder geval een van de Biergartens. Wat u zeker niet mag missen in Duitsland:

 • traditioneel Duits bier in een Biergarten
 • kamperen in het Zwarte Woud
 • hiking op de Rheinsteig Trail
 • een traditionele kerstmarkt (in de winter)
 • de overblijfselen van de Berlijnse muur

Denk voor uw volgende vakantie eens aan het huren van een camper! Er zijn uiteraard nog vele andere bestemmingen en interessante reizen. Veel meer dan wij hier op kunnen noemen. Huur een camper via Goboony en trek er op uit!! Waar wacht u nog op??

Online platform voor bootverhuur overal ter wereld
Een boot huren

Je zou dit artikel kunnen leuk vinden

Wat draag je naar een bootfeest?

Wat draag je naar een bootfeest? Het eerste waar mensen aan denken als ze uitgenodigd worden voor een party is meestal niet de plek van het feest, maar het vooruitzicht van een spannende avond vol met plezier, mensen ontmoeten en feestvieren. Aangezien de meeste feesten ‘s avonds georganiseerd worden staat feestkleding vaak gelijk aan avondkleding en mensen trekken het liefst iets aan dat
19-02-2019