Huur een boot in La Spezia, Italië

Kies uw data
Voer uw data in om de exacte prijzen en beschikbare boten te zien

API (alleen admin)

Autonomous (admin only)

Renter (admin only)

Zoekradius

Aantal passagiers

Type huur

Bevrachter

De grootte van de boot

Bouwjaar

Boot vermogen

Aantal cabines

Aantal slaapplaatsen

Model

Boot

Een 5-sterrendienst die door de gebruikers wordt gewaardeerd
Samboat is beoordeeld 4.87/5 •Gebaseerd op 98906 reviews
He
Herman

Perfect boat. And perfect experience

He
Herman

Perfect guys. Nice boat.

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte boot?

Een SamBoat adviseur vindt voor u de beste aanbiedingen

Sorteer op

Huur een boot in La Spezia, Italië

via SamBoat: zeilboten, motorboten, jachten, semi-rigide rubberboten, catamarans of woonboten. Wij bieden een breed scala aan boten te huur, met of zonder schipper vanaf €50 /dag. Voor een onvergetelijke vakantie. Leef een week op een zeilboot of motorboot. Huur per dag of per week. SamBoat biedt u botenverhuur van professionals of particuliere eigenaren tegen de beste prijs.

 

 

La Spezia. Varen in Ligurië, Italië

La Spezia is een noord Italiaanse stad in de regio Ligurië aan de Golf van La Spezia. U vindt La Spezia ten zuidoosten van Genua, ten westen van Bologna en ten noordwesten van Florence, tussen Genua en Pisa. Het ligt aan de Ligurische Zee en is van oudsher een van de belangrijkste commerciële en militaire havens van Italië.

Het meest opmerkelijke aan La Spezia is dat het een zeer moderne stad is, zeker voor Italiaanse begrippen. Vrijwel alle gebouwen dateren van 1920 of later en eigenlijk zijn er verder weinig bijzonderheden. In het gebied rondom La Spezia liggen wel een aantal plaatsen die een bezoek waard zijn. Denk aan Lerici, Portovenere, en de Cinque Terre. Deze plaatsen liggen allen aan de Golf van La Spezia, aan de Tyrreense Zee.

 

Een boot huren in La Spezia

Als u via een SamBoat een boot huurt in La Spezia dan kan een vaartocht door het nationale park Cinque Terre niet ontbreken. Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de kust, vlak in de buurt van La Spezia. De namen van de vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het bijzondere is dat deze dorpjes gebouwd zijn op de rotsachtige kust en zeer moeilijk met de auto bereikbaar zijn. Er loopt een wandelpad langs de kust dat de dropjes met elkaar verbindt en deze route is zeer populair bij hikers. Het gedeelte van het wandelpad dat tussen Riomaggiore en Manarola loopt staat ook wel bekend als de Via dell’Amore, wat het Liefdespad betekent. Tevens loopt er een spoorlijn van La Spezia naar Genua die door alle vijf de dorpen gaat.

Het mooiste is natuurlijk om met uw gehuurde zeil- of motorboot te vertrekken vanuit La Spezia en de Cinque Terre vanaf zee te bekijken. U vaart langs de majestueuze rotskusten  en geniet van het indrukwekkende uitzicht op deze dorpjes die tegen de rotsen aangebouwd zijn. Let er wel op dat de Cinque Terre een Nationaal Park is en dat er bepaalde regels gelden. Zo kunt u niet zomaar overal voor anker en is overnachten op de boot niet altijd mogelijk. Ook kunnen er voor de verhuurder bepaalde vergunningen nodig zijn om voor de boot toegang te krijgen tot de Cinque Terre.

Een andere bezienswaardigheid om heen te varen vanuit La Spezia is Porto Venere, dat ook wel bekend staat als het Zeeroversnest. Het karakteristieke stadje met zo’n 5000 inwoners is oplopend gebouwd tegen een steile, rotsachtige berghelling. Het pittoreske karakter van dit stadje wordt versterkt door de smalle, steile straatjes bestaand uit honderden traptreden en de hoge witte huizen die soms wel dateren vanuit de 12e eeuw.

Voor de kust van La Spezia liggen de eilandjes Tino en Palmaria. Hier kommt het beroemde zwart-gele Portoro marmer vandaan. Niet ver van La Spezia liggen de marmer groeven van Carrara, waar Michelangelo in zijn tijd al zijn mermer vandaan haalde.

 

Het klimaat in La Spezia en Cinque Terre

Doordat La Spezia en de Cinque Terre beschut liggen achter de Apennijnen wordt de regio goed beschermd tegen de koude noordenwind. Hierdoor is de gemiddelde temperatuur in het gebied ook in de winter relatief hoog. In de zomer wordt de temperatuur juist iets getemperd en dat komt door de invloed van de Middellandse Zee. In de lente en in de herfst kunnen heftige regenbuien optreden. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in La Spezia en de Cinque Terre tussen de 23 en de 27 graden met weinig neerslag.

 

Een 5-sterrendienst die door de gebruikers wordt gewaardeerd
Samboat is beoordeeld 4.87/5 •Gebaseerd op 98906 reviews
He
Herman

Perfect boat. And perfect experience

He
Herman

Perfect guys. Nice boat.